Praktijk voor Energetische Therapie | Zilverpark 140 5237HV 's-Hertogenbosch | 073-6446670 | KvK 17255558 | BTW-ID: NL001708262B21
Aangesloten bij VBAG, BvMT en RBCZ

Afspraak maken

 
 


Kennismakingsgesprek

Wanneer je voor de eerste keer komt, is er vrijblijvend ruimte voor een gratis kennismakingsgesprek. Dit duurt ongeveer 30 minuten. In dit gesprek maken we kennis met elkaar, vertel ik hoe ik werk en bespreken we jouw wensen. We overleggen samen of we deze kunnen omzetten in doelen. Wanneer je na het kennismakingsgesprek besluit om een behandeling te willen ervaren, kan dit aansluitend of we plannen hier een nieuwe afspraak voor in. Tijdens de kennismaking zal ik je ook informatie geven over het behandelplan en de behandelovereenkomst.


Leeg tekstblok
 

Intakegesprek en het intakeformulier

Elke eerste behandeling start met het doornemen van jouw hulpvraag, wat je al gedaan hebt en hoe je gezondheid nu is.

Dit gebeurt vooraf met een intakeformulier. Dit formulier kun je downloaden (knop Informatie), vul je in en stuur je uiterlijk twee dagen voor de behandeling terug. Dan kan ik jouw gegevens alvast doornemen. Zo kunnen we de consulttijd optimaal benutten.


Behandelovereenkomst

Vanuit de beroepsverenigingen waarbij ik ben aangesloten (BvMT/VBAG/RBCZ), ben ik verplicht om een behandelovereenkomst met mijn cliënten af te sluiten. Dit betekent dat ik je vooraf zal vragen om deze overeenkomst te tekenen, zie Behandelovereenkomst. De behandelovereenkomst kan je van te voren ook zelf downloaden en doorlezen. Samen bespreken we of we jouw wensen kunnen omzetten in doelen.


Behandelplan

De doelen, de behandelingen en de evaluatie noteer ik in je persoonlijke behandelplan. Elk consult nemen we de notities vooraf opnieuw door en passen we het aan indien nodig. Je persoonlijke behandelplan maakt onderdeel uit van de algemene afspraken die we vooraf met elkaar maken in de behandelovereenkomst. Het behandelplan zorgt er voor dat de hele behandelperiode transparant blijft voor jou en mij.


Kleding

Energetische massage en Malva-therapie kan zowel op de blote huid als over de kleding heen. De therapie werkt ook wanneer je gemakkelijk zittende kleding aanhoudt. Je wordt afgedekt met handdoeken en de ruimte is aangenaam verwarmd.


 


Vervolgconsulten

Tijdens vervolgconsulten kan er verdiepend worden gewerkt naar jouw behandeldoelen. Oorzaken worden verder uitgediept en behandelingen worden verder afgestemd op jouw unieke proces.

Aantal behandelingen

Bij eenvoudige klachten zijn een tot drie behandelingen voldoende. Gemiddeld zijn er vijf of zes behandelingen nodig om zo gezond mogelijk op eigen kracht verder te kunnen. Vaak is er dan voldoende inzicht om je energie vast te houden. Bij chronische aandoeningen kan het zijn dat er meer behandelingen nodig zijn.


 


Behandelperiode afsluiten en nazorg

Gezondheid

Wanneer is iemand gezond? Het is bijna onmogelijk om helemaal gezond te zijn. Wel is het mogelijk om je gezond te voelen. Je voelt je gezond wanneer je lekker in je vel zit en zin en energie hebt om je werk te doen, een studie, een betaalde baan of thuis. In een lichaam wat goed in balans is, is overal voldoende energie. Wanneer er voldoende energie is en je deze goed vast kunt houden en goed over de dag leert verdelen, dan heb je voldoende energie om te werken. In de tijden van rust kan je jezelf weer opladen en herstellen. Je krijgt dan weer voldoende energie voor de volgende dag.

Dit betekent:

  • dat er energie is om iets te ondernemen
  • dat je zin hebt in het leven
  • dat eventuele tekorten worden aangevuld met voedingssupplementen
  • dat voeding kan worden aangepast (in De Praktijk wordt uitvoerig gekeken of iemand allergisch is voor bepaalde voeding).
  • dat je af en toe nee moet zeggen (in De Praktijk wordt gekeken waar iemand zijn mogelijkheden en zijn grenzen liggen).

Nazorgconsult

Het kan een veilig gevoel geven om na het therapietraject terug te kunnen vallen op De Praktijk voor een nazorgconsult. Wanneer je dit herkent, kan je hier gebruik van maken. Tijdens het nazorgconsult wordt er onderzocht hoe het met jouw eerder behandelde aandachtspunten gaat. Deze bespreken we samen.

Waarneming van de praktijk:

De behandelingen worden zorgvuldig en zoveel mogelijk om de vakantie heen gepland. Het kan zijn dat je in de vakantieperiode een dringende hulpvraag hebt, die direct aandacht nodig heeft. Voor deze situaties kun je contact op nemen met mijn waarnemers via deze links:

https://www.handria.nl/

https://www.anitavanhasselt.nl/