Praktijk voor Energetische Therapie | Zilverpark 140 5237HV 's-Hertogenbosch | 073-6446670 | KvK 17255558 | BTW-ID: NL001708262B21
Aangesloten bij VBAG, BvMT en RBCZ

Energie hoort te stromen als water...

Doel van de praktijk

Het doel van De Praktijk is om het zelfherstellende vermogen van het lichaam, wat van nature aanwezig is, te stimuleren.

Hoe merk je dat het zelfherstellende vermogen van het lichaam niet meer voldoende werkt, hoe merk je dat energie niet meer voldoende stroomt? Je lichaam en je geest geven dit dan aan. Er kan sprake zijn van stress, darmproblemen, snel overprikkelt zijn, pijn, vermoeidheid of een lusteloos gevoel. Langdurige klachten kunnen op een gegeven moment chronisch worden.

Je kunt het vergelijken met deze metafoor. Er ligt een boomstam dwars in de beek, waardoor er van alles achter blijft hangen. Het water in de beek krijgt op een gegeven moment moeite met doorstromen. Er ontstaat een stagnatie.

Door de therapie kan de boomstam in beweging komen, waardoor het water of eigenlijk de energie weer beter kan doorstromen. Het van nature aanwezige zelfherstellende vermogen van het lichaam krijgt weer ruimte.

Tijdens een behandeling wordt er aan een laag gewerkt, de laag wordt als het ware afgepeld. Emoties, pijn en spanning kunnen dan wegvloeien, die mag je loslaten. Hoeveel lagen er worden afgepeld, om meer innerlijke rust en balans te bereiken, is bij iedereen anders.


Hier is een overzicht waarmee ik je kan helpen:

Evenwichtige voeding is belangrijk. Veel producten uit de winkels zijn lekker maar minder gezond.

Voedingstoffenbalans onderzoeken

Een belangrijke verstoring kan via voeding of drinken ontstaan. Deze krijg je elke dag binnen. Als er bepaalde producten zijn waar je niet tegen kan, kan dit uiteindelijk klachten veroorzaken. Voedselallergie en voedselintolerantie kunnen de oorzaak zijn van longklachten, reuma, jicht, huidproblemen en hoofdpijn. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat voeding dezelfde werking kan hebben als medicijnen. Door op tijd aandacht te besteden aan voeding kan het zijn dat klachetn verdwijnen en medicijnen niet meer nodig zijn


Intoleranties, allegiën voor voedingsstoffen en kelurstoffen opsporen

Aan verpakte voedingsproducten in de winkel worden nog vaak onnodig hulpstoffen toegevoegd. Daarbij bevatten ze veel suiker, zout en smaakversterkers. Als je te vaak bewerkte voedingsmiddelen eet, ontstaat een verstoring in het lichaam. Organen raken overbelast en er ontstaat een neerwaartse spiraal die met een juiste therapie tot stilstand kan komen om vervolgens weer omhoog te gaan.


Voedingsadvies

Met een juist dieet en ontgiften krijgen organen weer meer energie, waardoor er ruimte kan ontstaan voor herstel. Zowel lichamelijk als geestelijk kan dit doorwerken, waardoor jij je sterker voelt.

Voedingssupplementen kunnen (tijdelijk) nodig zijn omdat er veel verloren gaat door kweekmethoden en bewerkingen in de huidige voedingsindustrie.

Persoonlijke behoefte aan voedingssuplementen:

Vitamines, mineralen, celzouten en andere sporenelementen

Tekorten opsporen en aanvullen via voedingssupplementen zoals vitamines en mineralen.

Belangrijke lichaamsfuncties kunnen bij tekorten niet goed hun werk doen. Door (tijdelijk) gebruik van voedingssupplementen kunnen tekorten verminderen zodat deze functies kunnen herstellen. Tekorten kunnen ontstaan door verschillende oorzaken:

· Door onvoldoende opname van voedingsstoffen

· Extra verbruik van bepaalde vitamines en mineralen bijvoorbeeld door stress

· Ontbreken van bepaalde voedingsstoffen in de voeding

Als je iets niet binnenkrijgt dan kan jouw lichaam het ook niet opnemen. Tekorten aan voedingssupplementen kunnen leiden tot klachten zoals: onrustig en druk gedrag, concentratie problemen, huidklachten, depressie en pijnlijke gewrichten.


 

Biotensor (foto boven) en Merid (foto onder)

 

Meten en testen

Het menselijk lichaam weet precies wat het nodig heeft alleen deze signalen worden door onze levensstijl en cultuur minder goed gevoeld.

Om jouw persoonlijke informatie toch naar boven te kunnen halen wordt een Biotensor of Merid gebruikt. Met de biotensor wordt vooral getest op voeding en supplementen. De merid geeft informatie via de meridiaan punten.

Biotensor

Een biotensor is een eenvoudig aanwijs instrument waarmee informatie vanuit het onderbewustzijn zichtbaar wordt gemaakt. Als systematiek gebruik ik verschillende vormen van de matrix diagnose.


Merid (meridiaan punten)

De Merid gebruikt de accupunctuur punten van de meridianen. Het meet hoeveel energie deze punten hebben. Door 12 punten te meten op de vingers en de tenen krijg je een goed beeld van je energiebalans in je lichaam. Dit inzicht gebruiken we om samen de meest geschikte behandelingen voor je te kiezen.
Irisscopie (oogdiagnostiek)

Iriscopie is geen behandeling maar een methode voor diagnostiek. Je ogen bevatten informatie over je welzijn en de energie van je fysieke organen. Als er een onbalans is bij je organen dan wordt een verkleuring zichtbaar in een bijbehorend gebied in de iris van je oog. Tijdens het consult maken we van elk oog een foto met een speciale camera. Deze oogfoto's worden bewaard in je dossier zodat ik ze later kan bekijken. Oogdiagnose kan helpen om de samen oorzaak van je klachten op te te sporen en een behandelplan te maken. Ik heb een speciale opleiding voor iriscopie gevolgd.


 
Natuurlijke oliën, elk met specifieke eigenschappen, ondersteunen de massage.


Therapeutische behandeling

Deze energetische massage is uniek en wordt op jouw unieke behoeften afgestemd.

Voor ieder heeft het leven zijn levenslessen. Deze kunnen hard en moeilijk zijn. Door mijn energetische therapie voelen velen zich krachtiger worden. Verdriet, boosheid en teleurstelling maken ruimte voor innerlijke kracht en ontroering.

Deze therapie maakt het mogelijk om vastgezette emoties te laten gaan. Hierdoor komt er ruimte voor levensvreugde, liefde en innerlijke kracht. In ieder mens schuilt een prachtig en uniek wezen dat er mag zijn. Graag wil ik een stukje met je mee gaan en je laten ervaren hoe mooi je bent, met jouw eigen unieke talenten.
Door mijn brede scholing en het inzetten van mijn hoog gevoeligheid kan ik intuïtief aanvoelen welk thema er speelt. Wanneer je er aan toe bent om dit te laten gaan, doen we dit samen. Het laten gaan van emoties gebeurt tijdens een helende massage. Emoties zoals verdriet, boosheid en teleurstelling worden tijdens de behandeling op een zachte wijze opgeruimd. Deze energetische massage is uniek en wordt op jouw unieke behoeften afgestemd.


 
Originele kist met 38 flesjes Bachremedies Onder: Flesje voor cliënt met één of meerdere remedies
 


Bachbloesem remedies

Bachbloesemremedies zijn genoemd naar dokter Bach, die deze natuurlijke middelen ontwikkelde. Hij ontdekte dat stoffen uit wilde bloemen en planten invloed kunnen uitoefenen op hoe mensen in het leven staan.

Hoe werken Bachbloesemremedies?

Bachbloesemremedies werken ondersteunend om negatieve emoties en karaktertrekken om te zetten in een positieve levenshouding. Door de juiste remedies verdwijnen spanningen en emotionele onbalans.Bachbloesemremedies werken zacht en in jouw tempo.

Geparkeerde emoties worden aangeraakt en mogen worden losgelaten, zodat deze je niet meer belemmeren. Op een gegeven moment kan je subtiel verschil merken; Dat je anders reageert, jezelf beter voelt en minder gespannen bent. Er zijn in totaal 38 verschillende Bachbloesems die ieder hun eigen uitwerking hebben. Bachbloesemtherapie bestaat uit het innemen van druppels die zijn opgelost in een beetje water. De druppels zitten in kleine pipetflesjes en worden enkele keren per dag ingenomen. De samenstelling van het pipetflesje wordt op jouw persoonlijke behoefte afgestemd.


 
 


Rugwerveltherapie

Beenlengteverschil komt regelmatig voor. Het lengteverschil kan variëren van een millimeter tot soms wel 4 centimeter. Het natuurlijke beenlengteverschil is meestal het kleinst en ontstaat omdat de beenderen onafhankelijk kunnen groeien. Het grootste beenlengteverschil ontstaat vooral doordat de gewrichten verschillend worden belast, bijvoorbeeld door een verkeerde lichaamshouding. In het begin kan het lichaam het beenlengteverschil gemakkelijk corrigeren door bijvoorbeeld de wervelkolom en de heup te kantelen. Hierdoor kunnen klachten juist weer verergeren.

Dorn-therapie is een behandeling waarmee gewrichten op een natuurlijke manier worden rechtgezet. De Dorn-behandeling wordt op een zachte manier uitgevoerd zonder "kraken".

Breuss-massage is een massage van de wervelkolom. Een behandeling met de Breuss-massage kan de scheefstand van de wervels en tussenwervelschijven verminderen.

Energetische therapie, Dorn-therapie en Breuss-massage vullen elkaar aan en kunnen na elkaar worden uitgevoerd. Na het toepassen van Dorn-therapie kan het nog overgebleven natuurlijke beenlengteverschil worden opgevangen met hulpmiddelen zoals steunzolen.Malvatherapie

Malvatherapie is een lichaamsgerichte therapie waarbij het zelfherstellend vermogen wordt gestimuleerd. Deze therapie omvat talrijke behandelmethoden. Hierdoor kan een klacht op meerdere niveaus worden behandeld; zowel lichamelijk, als geestelijk als op zielsniveau.

Ieder mens is uniek en heeft zijn sterke en minder sterke kanten. Vanuit een holistisch perspectief bekeken is er aandacht voor; lichamelijke klachten, hoe iemand in het leven staat en voor voldoende doorstroming van energie.

Malvatherapie is voelbaar. Ieder ervaart dit op zijn of haar eigen manier; als warmte of kou, tintelingen of ontspanning. De energie in het lichaam kan weer beter stromen, er wordt veel meer rust en innerlijke balans ervaren.


Indtroductiefilm Malvatherapie

Er is een korte film gemaakt waarin uitgelegd wordt wat Energetische Therapie inhoudt.

Bekijk de film over Malva Therapie

Als voorbeeld wordt hier uitgelegd wat Malvatherapie is. Meer informatie over Malvatherapie kan je vinden op: www.bvmt.nl


Aanvullende behandelingen: CranioSacraal, EFT


 

Persoonlijke ontwikkeling

Leren luisteren naar je lichaam, naar waar je persoonlijke grenzen liggen en daar binnen blijven.

Door problemen privé, op het werk, of een ongeval kan je in onbalans raken. In eerste instantie kan je op wilskracht doorgaan en put je ongemerkt jezelf uit. Op een gegeven moment kan je ziek worden. Na uit te zieken gaat het wel weer. Je gaat verder op je reserves, tot op een bepaald moment. De reserves zijn uitgeput en het gaat echt niet meer. In De Praktijk kunnen reserves weer worden aangevuld met de verschillende therapievormen. Samen kijken we hoe je dit in het vervolg kan voorkomen. Waar ligt voor jou de grens? Wanneer je dit eenmaal weet, kan je iets daarvoor al stoppen. Zo blijf je beter je energie vasthouden en voorkom je overbelasting en uitputting, zowel fysiek als mentaal.


Methoden:

EFT (Emotional Freedom Techniques),